Çatalca çilingoz sahili

Çatalca çilingoz sahili

Nis 10, 2022 Insanlar by admin

Çilingoz denize girilir mi?

1200 metrelik kumsala sahip olan Çilingoz'da denize girecekseniz dikkatli olmanız ve yalnızken yüzmeyi tercih etmemenizde fayda var. Ayrıca deniz hızla derinleşiyor. Denize atlamayı seviyorsanız Çilingoz akvaryum denilen ve basamaklarla çıkılarak doğal bir kayalığa ulaşan bölümü tercih edebilirsiniz.

Çilingoz Plajı Ücretli mi?

Çilingoz Tabiat Parkı Giriş Ücreti Parka tek kişilik giriş ücreti 20 TL olarak belirlenmiştir. Parka motosiklet veya ATV ile giriş ya da kullanım için ödenecek olan tutar ise 30 TL'dir. Otomobil giriş ücreti 37 TL, Minibüs ücreti ise 90 TL'dir.

Çilingoz temiz mi?

Çilingoz Plajı Hem Karadeniz kıyısı olması sebebiyle dalgalarla gelen çöpler hem de piknik yapıp burayı kirletenlerin pisliği sizi rahatsız edebilir. Belirttiğimiz zamanlarda giderseniz en azından piknikçiler olmayacağı için Çilingoz Plajı daha temiz olacaktır.

Çatalca’da denize nerede girilir?

Çatalca'ya 35 kilometre uzaklıktaki Evcik Plajı, Ormanlı Köyü'ndeki Ormanlı Plajı, Çatalca'ya 65 kilometre uzaklıktaki Çilingoz Plajı ve Yalıköy Plajı denize girebileceğiniz en güzel noktalar arasında.

Çilingoz giriş ücreti ne kadar?

Çilingoz Tabiat Parkı Giriş Ücreti Bireysel olarak giriş için 17 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Eğer bisiklet ile giriş yapılacak ise yine aynı şekilde şahıs ücretlendirmesi eşliğinde 17 TL ödenmesi gerekiyor. ATV ya da motosiklet üzerinden giriş 25 TL şeklinde belirlenmiş durumda.

Çilingoz nerenin denizi?

Çilingoz, İstanbul'un Çatalca ilçesinde Karadeniz kıyısında yer alan bir tabiat parkıdır. İstanbul içindeki gizli cennet olarak da bilinen Çilingoz, plajı, piknik alanları, ormanı ile insanların şehirin kalabalığından, trafiğinden ve stresinden bunaldığı zaman kaçmak isteyeceği bir yerdir.

Çilingoz yasak mı?

Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul'un Çatalca ilçesinde bulunmaktadır. … Parkın hemen yanından Çilingoz Deresi geçmektedir. Ayrıca Çilingoz'a gittiğinizde orman, deniz, göl ve sazlık gibi alanları bir arada görebilirsiniz. Bölge 2005 yılında Yaban Hayatı Koruma Sahası ilan edilmiştir ve bu nedenle av yasağı bulunmaktadır.