5233 sayılı kanun hakları

5233 sayılı kanun hakları

Nis 9, 2022 Alet by admin

5233 sayılı kanun kimleri kapsar?

Terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişiler bu zararlarının ulusal ve uluslararası yargı mercilerine gidilmesine gerek kalmaksızın hızlı, etkin ve adil bir şekilde sulhen karşılanması amacıyla çıkartılan 5233 sayılı Terör ve Terörle …

Terör mağduru maaşı ne kadar?

Şehit polis ailelerine 6 bin 150 lira, terör mağduru sivillerin ailelerine de bin 467 lira aylık bağlandığını anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Kılaçdaroğlu dahil isteyen herkes bu belgeleri SGK'den alabilir.

Terör mağdurları iş için nereye başvuracak?

Eyleme şehir dışından katılmış olan kişiler, olayın olduğu yer valiliğine kendi valilik, kaymakamlık ve T.C. Dış Temsilcilikleri eliyle başvurabilirler. Devletin diğer makamlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurular da ilgili valiliğe gönderilir.

Sivil şehitlere verilen haklar nelerdir?

Bu Kanunlar kapsamında; ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunca dul ve yetim aylığı bağlanması, faizsiz konut kredisi verilmesi, şehit çocuklarından yüksek öğretimde katkı payı alınmaması, iş hakkı sağlanması, elektrik ve su ücreti indirimi, özel öğretim kurumlarından ücretsiz yararlanması, SGK …

Terörle Mücadele neye bakar?

Dış ve iç kaynaklı, yıkıcı, bölücü ve her türlü tehdit ve terör olaylarını bertaraf ederek halkımızın sevgi, kardeşlik, barış, huzur, güven, birlik ve beraberlik içinde hiçbir korku ve endişe hissetmeden yaşamlarını sürdürmesidir.

2330 sayılı kanun ne demek?

2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunun 06.11.1980 tarih ve 17152 sayılı Resmi Gazete Yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine, Kanunun 10. maddesine göre hazırlanan Yönetmelik 28.01.1993 tarih ve 21469 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Asker şehitlik maaşı ne kadar 2020?

Bağlanacak en düşük aylık tutarı 3 bin 203 TL olurken, şehitlerin kanuni mirasçılarına 88 bin 596 TL, bakıma muhtaç malullere 177 bin 192 TL nakit ödeme yapılacak.