Arı kovanı ilkbahar bakımı

Arı kovanı ilkbahar bakımı

Nis 9, 2022 Alet by admin

Ilkbaharda arıya nasıl bakım yapılır?

İlkbahar Beslenmesi : Arıların doğal iki besini polen ve nektardır. Esas olan arıların bu doğal besini bulabilecekleri ortamı sağlamaktır. Bunda yetersiz kalınması durumunda ek besleme yapılmalıdır. Hazırlanan besinler akşam saatlerinde kolonilere verilmeli, besleme yapılan kovanlarda uçuş delikleri daraltılmalıdır.

Arı kovanı hangi saatlerde açılır?

Sıcak bölgelerde arılar dışarıya çıkmaya başlayacağından kovan bakım işlerine başlanır. Yavru üşümesine engel olmak ve rahat çalışmak için kovanların ilkbahar bakımları hava sıcaklığının 15 oC civarında olduğu, günün 11:00-15:00 saatleri arasında yapılmalıdır.

Arı bakımı hangi saatlerde yapılır?

Arılarimizi rahatlıkla kontrol edebilmemiz için en uygun zaman, hava sıcaklığının 15 derecenin altında olmaması gerekiyor. Ortalama gündüz 09:00 ile 15:00 saatleri arı bakımları için uygundur.

Arılara kaç derecede bakılır?

Ortam ısısı arının biyolojik faaliyetleri için 33-36 derece, uçabilmesi için asgari 7-8 derece ve besin toplayabilmesi için en az 10-14 derece olması gerekir. Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır. Ancak petekler tamamen balla dolu olmayıp alt yarılarındaki gözler boş olmalıdır.

Oğul veren arı nasıl beslenir?

Arılar sadece bal yiyerek yaşamlarını sürdürebilirler. Ancak kolonide yavru yetiştirilebilmesi ve petek gözlerden çıkan genç arıların gelişmelerini tamamlayabilmeleri için mutlaka polene ihtiyaçları vardır. Polen; arıların protein, vitamin, yağ ve mineral madde ihtiyaçlarını karşılayan doğal bir besin maddesidir.

Arılara bit ilacı ne zaman verilir?

Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır.

Bal sezonu ne zaman başlar?

Bal hasadı bazı bölgelerde kovanların ilkbahar muayenesinin yapıldığı Nisan ayından 45- 50 gün sonra, bazı bölgelerde ise Ağustos veya Eylül ayında yapılır.