Bamya turşusu nasıl yapılır

Bamya turşusu nasıl yapılır

Şub 12, 2022 Genel by admin

Nefis Bamya turşusu nasıl yapılır?

Bamya Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İri ve yeşil dikensiz olan bamyaları tercih edin.
  2. Tepesini bıçakla temizleyin.
  3. Limon suyu sıkılmış suda elinizle hafif ovalayarak yıkayın.
  4. 500 ml. …
  5. İçine sarımsak tuz sirke ve limontuzunu da koyup üzerini aşacak kadar kaynar su ekleyin.
  6. Kapağını kapatıp güneşte 2 gün bekletin.

En kolay bamya turşusu nasıl yapılır?

Temiz bir kavanozun en altına bir miktar sarımsak ve aralara da sarımsak atılarak bamyalar sıkıca dizilir. Güzelce yerleştirince yarım kilo bamya tam 1 kavanoz ediyor. Üzerine tuz şeker limon tuzu ve sirke ilave edilir. Kaynar suyu en son ekleyip ve hava boşluklarını bıçak yardımıyla alarak kapağını kapatalım.

Kavanozda bamya turşusu nasıl yapılır?

Bamya turşusu yapımında; 6 diş sarımsağın kabuğunu soyun. 1 kg lık konserve kavanozun dibine sarımsaklardan iki tanesini ortadan ikiye bölüp, atın. Ardından taze bamyaları kavanoza yerleştirin. Bamyaların ara ve üst kısımlarına da sarımsaklardan yerleştirin. Daha sonra bamyaların üzerine 1 çay kaşığı limon tuzu koyun.

Pet şişede bamya turşusu nasıl yapılır?

1'er litrelik pet şişe veya kavanozların dibine birkaç diş sarımsak, 1 acı biber ve yaklaşık 1 su bardağı sirke, 1 çorba kaşığı tuz ve 1/2 çorba kaşığı şeker konulur. Üzerine bamyalar doldurulur. En üste kaynamış ve ılınmış olan su ile tamamlanır.

Küçük bamya turşusu nasıl yapılır?

Bamyaları kavanoza iyice bastırabilirsiniz. Küçük bir tencerede 1 su bardağı sirke, bir çay bardağı su, 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve 1 çay kaşığı tane karabiberi koyun. Bu karışımı 3 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız bu karışımı bamyaların üzerine dökün.

Derin dondurucuya bamya nasıl konur?

Ben 1 kg bamyayı 3 poşete böldüm. Siz istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Poşete sadece bamya koyulur. Ağzı sıkıca kapatılır ve derin dondurucuya kaldırılır.

Bamya kavanozda nasıl saklanır?

Bamya Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaların tepesini kabukları huni şeklinde temizleyip limonlu suya koyuyoruz.
  2. Sonra süzgece döküp üzerinden bol su geçiriyoruz. …
  3. Bu arada yayvan bir tencereye domatesleri rendeliyoruz. …
  4. Konserve şişelerine koyup üzerine yarım domates kapatıp su ekliyoruz.