Beyinde baloncuk nasıl tedavi edilir

Beyinde baloncuk nasıl tedavi edilir

Nis 10, 2022 Konum by admin

Beyin anevrizmaları yani baloncuklar cerrahi yolla beyin cerrahları tarafından veya damar içi yöntemle girişimsel nöroradyologlar tarafından tedavi edilirler. Cerrahi yöntemde kafatası açılmakta ve anevrizmalara ulaşılarak metal kıskaçlarla (klip) anevrizmalar kapatılmaktadır.

Beyinde baloncuk varsa ne yapmalı?

Peki, beyin anevrizmaları nasıl tedavi edilirler? Beyin anevrizmaları yani baloncuklar cerrahi yolla beyin cerrahları tarafından veya damar yoluyla girişimsel nöroradyologlar tarafından tedavi edilirler. Cerrahi yöntemde kafatası açılmakta ve anevrizmalara ulaşılarak metal kıskaçlarla anevrizmalar kapatılmaktadır.

Beyindeki baloncuk kendiliğinden geçer mi?

Anevrizma tedavisi kapalı ya da açık ameliyat ile yapılır. Anevrizma kendi kendine ya da ilaç tedavisi ile iyileşmez. Anevrizmanın yıllık kanama riski muhtemel yaşam süresi göz önüne alındığında göz ardı edilemez.

Beyinde baloncuk oluşması tehlikeli midir?

Halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma; şiddetli baş ağrısı, çift görme veya göz kapağı düşüklüğü gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Genellikle hiç belirti vermeden ilerleyen bu balon patladığı zaman beyin kanamasına neden olarak felç, koma hatta ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Beyin baloncuğu neden oluşur?

Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşurlar. Beyin MR ya da tomografisine bakıldığında bu çıkıntı ya da balonlaşmalar genellikle dalında asılı meyve görüntüsü verirler. Beyin anevrizması olan her 10 kişiden birinde de baloncuğun patlaması sonucu, beyin kanaması gelişir.

Beyin baloncuk ameliyati nasil yapilir?

Beyin anevrizması için kapalı ve açık olmak üzere iki yöntem vardır. Açık yöntemde kafatası açılarak beyin ameliyatı ile anevrizma klip denilen bir cihaz ile kapatılır. Kapalı yöntemde ise kafatası açılmadan anjiyo yoluyla anevrizma damar içinden tedavi edilir. Her iki yöntem de genel anestezi altında uygulanır.

Anevrizma tedavi edilir mi?

Mutlaka bir girişim gerekir. Başlıca 2 yöntem vardır; açık cerrahi ile kliplenmesi veya endovasküler yolla tedavisi (kafatasını açmadan damarın içerisinden tedavi).

Beyinde anevrizma patlarsa ne olur?

Beyinde meydana gelene anevrizma, kan damarının yırtılarak beyin kanamasına neden olabilir. Bu kanama bazı durumlarda felce de yol açar. Beyin anevrizmasının patlaması subaraknoid kanama olarak adlandırılır. Kanamanın şiddetine bağlı olarak beyin hasarı gerçekleşebilir veya bu kanama ölümle sonuçlanabilir.