Ekşi maya ile hamur nasıl yapılır

Ekşi maya ile hamur nasıl yapılır

Şub 12, 2022 Genel by admin

Unu, tuzu iki kez elekten geçirin ve ortasını açarak ekşi mayalı karışımı ekleyin.Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışan, cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru elde ettikten sonra üzerini kapatın ve yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda ilk katlama işleminizi yapın.Jun 3, 2016

Gerçek ekşi maya nasıl yapılır?

Bir avuç kabuklu üzümü küçük küçük doğrayıp cam kavanozun içine atın. 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu kavanoza ekleyin. Kuru ve temiz bir bezle kavanozu sararak sıcak bir ortamda 1 gün bekletin. Fermantasyon başlaması için bazen bir gün yetse de bu işlem 4-5 gün alabilir.

Ekmek yaparken ne kadar ekşi maya kullanılır?

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400gramekmeklik un.
  • 300ml.
  • 90gramekşi maya.

Köy ekmeği ekşi maya nasıl yapılır?

Ekmeklik un, tam buğday unu, sarı un, ekşi maya ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile 5-6 dakika yoğurun. Un ve su tamamen karışıp hamur toparlandığında, hamuru 30-60 dakika dinlendirin. Son olarak kaya tuzunu suyla eritip ilave edin.

Ne kadar una ne kadar ekşi maya?

Ekşi mayayı en ekonomik şekilde, en az unla üretebilmeniz için 1 çorba kaşığı un ve suyla başlatıyorum. Daha bol miktarda un ve suyla da başlatabilirsiniz ancak her gün hamurun kendi ağırlığı kadar un-su karışımı ekleyeceğinizden çok fazla un harcanmış olur. Bir ekmek için 1 çorba kaşığı ekşi maya kullanıyoruz.

Yoğurt ile ekşi maya nasıl yapılır?

Ekşi maya için önce; Yoğurt ve Unu derin bir kasede tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırıp pütürsüz hale getirelim.Sakın metal kaşık kullanmayın! Cam kavanoza koyup üzerine temiz bir bez ile kapatıp lastik geçirelim. Oda ısısında güneş ışığı görmeyen bir yerde bekletelim.

Organik ekşi maya nasıl yapılır?

Temiz bir kabın içine 1 su bardağı organik tam buğday ununu dökelim. kontrollü bir şekilde yavaşça suyu ekleyelim. Elimize yapışan yarı cıvık bir hamur olunca mandalina şeklinde yuvarlayıp temiz bir kavanoza koyup kapağını kapatalım. Ilık bir ortamda kıpırdatmadan tam 3 gün bekletelim.

Ekmeğim neden sert oldu?

Ekmek hamuru çok sert ise eksik su kullanımı ve aşırı güç kullanımı gibi nedenleri göz önünde bulundurmalısınız. Ekmek hamuru çok yumuşak ise çok fazla güç uygulanmaması veya fazla su kullanımı gibi nedenlere odaklanmalısınız.