Gessel gelişim figürleri testi pdf

Gessel gelişim figürleri testi pdf

Nis 10, 2022 Insanlar by admin

Gesell Gelişim Figürleri Testi nasıl yapılır?

Gessel Testi Uygulanması ve Puanlaması

  1. Çocuğun yaş aralığına göre belirtilen şekiller (7 veya 9 tane) önce gösterilmektedir ve ardından kağıt üzerine çizilmesi istenmektedir.
  2. Test, görsel algı ve zihinsel gelişim hakkında ön bilgi aktarmaktadır.
  3. Ülkemizde kesin tanı olarak değil, ön test olarak kullanılmaktadır.

Gessel kaç yaşa uygulanır?

1-7 yaş arası çocuklara uygulanır. Kolaydan zora doğru sıralanmış 9 şekilden ibarettir. İtemler her yaşın seviyesine göre düzenlenmiştir. Test uygulanırken zaman sınırlaması yapılmamaktadır.

Gessel neyi ölçer?

Gessel Gelişim Testi; 36 ay – 72 ay arasındaki çocukların psikomotor algı ve koordinasyon gelişimlerini ölçer. Böylece bu yaş aralığındaki çocukların psikomotor gelişimlerinin ne aralıkta olduğunu belirler. Okul öncesi dönemde uygulanması daha sağlıklı sonuçlar alınmasına katkı sağlar.

Gelişim testi neden yapılır?

Çocuklarda motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçen bir testtir. Ayrıca çocuğun gelişiminde herhangi bir problem olup olmadığı ile ilgili bir değerlendirme yapılmasına olanak sağlar.

Gessell gelişim testi kaç yaşa uygulanır?

Bu test genel olarak 3-10 yaş arasında yer alan çocuklara uygulanır. Okul öncesi dönemde uygulanması daha sağlıklı sonuçlar alınmasına katkı sağlar. Gesell bir performans değerlendirme testi olup çocuklarda motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçer.

Frankfurter dikkat testi nasıl uygulanır?

Okula başlayan bir çocuk için okula başlama süresinden 14 gün sonrasında frankfurter dikkat testi uygulanır. Burada çocuktan, 42 adet armut resmini bulması istenir. Bu test içinde yine uzman tarafından belirli bir süre verilir ve bu armutları çocuğun bulmasındaki dikkat seviyesi ölçülür.

Gesell gelişim Figürleri Testi Nedir?

36 ay – 72 ay arasındaki çocukların motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçer. Böylece bu yaş aralığındaki çocukların psiko-motor gelişimlerinin ne aralıkta olduğunu belirler.