Reflülü bebeklerin anneleri

Reflülü bebeklerin anneleri

Nis 10, 2022 Konum by admin

Bebeği reflü olan anne ne yememeli?

Büyük çocuklarda reflüyü arttıran çikolata, aşırı yağlı baharatlı, acılı, ekşili cips, ketçap, mayonez, hardal, soğan, sarımsak gibi gıdalar, asitli gazlı içecekler yasaklanmalıdır.

Bebek Reflusu kac ay surer?

Reflü genellikle bir bebek 8 haftalıkken başlar ve 1 yaşına kadar iyileşir. Bazen bebeklerde reflü belirtileri olabilir, ancak sütü tükürmez veya hasta olmaz.

Reflü bebek nasıl rahatlatılır?

Yetişkinlerde görülen reflü gibi bebeklerde görülen reflü de stres, huzursuzluk, rahat olmama gibi durumlarda etkilenebilir. Bu nedenle bebeğin sessiz, huzurlu ve rahat bir ortamda beslenmesi yararlı olur. Bebeğin, beslenme sonrası en az 30 dakika aşırı fiziksel yapmaması, dinlenim durumunda olması reflüyü azaltır.

Reflü olan bebek kilo alır mı?

Reflü bebeklerde pek çok probleme yol açmakta ve farklı hastalıklara da zemin hazırlayabilmektedir. Kilo kaybı ve gelişme geriliğine neden olur. Yemek borusundaki tahrişe bağlı olarak ağrı ve iştahsızlığa yol açar.

Reflü olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli?

Reflüsü olduğundan şüphe edilen bebeklerin beslenmesinde dikkat edilecek nokta, kusmalar nedeniyle bebeğin normal koşullarda beslenmesini sürdürememesidir. Bu nedenle bebek çok yakından takip edilmeli düzenli olarak kilo artışı izlenmelidir. Az miktarda, sık sık beslenmelidir. Her beslenmeden sonra gazı çıkarılmalıdır.

Bebeklerde reflüyü ne tetikler?

Bebeği ilk 1 yaşta en az 30 derecelik açıda bir yatakta yatırmayıp, düz bir yatakta yatırmak bazen reflüyü tetikler. Besledikten hemen sonra yatış pozisyonuna getirmek de reflüye neden olur. Bunun yerine bir süre kucak tutmak, gazını çıkarmak sonra yatırmak gerekir. Yatmadan hemen önce beslemek de reflüyü tetikler.

Reflü bebeklerde nasıl geçer?

BEBEKLERDE REFLÜ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

  1. Bebeklerini az az ama sık sık beslemeli,
  2. Beslenmeden sonra gazı çıkarılmalı,
  3. Beslenmeden sonra hemen yatırılmamalı,
  4. Emziren anneler kafeinden uzak durmalı,
  5. Yatmadan en az 2 saat önce emzirilmeli,
  6. Uyurken başı en az 30 derece yukarıda olmalı,