Vertigo nedir belirtileri

Vertigo nedir belirtileri

Şub 12, 2022 Genel by admin

Vertigo belirtileri Vertigoda kişi kendisinin veya etrafındakilerin döndüğüne dair bir hisse kapılır. Vertigoya bulantı, kusma, anormal göz hareketleri ve terleme eşlik edebilir. İşitme kaybı ve kulak çınlaması görülebilir. Görme bozukluğu, yürümede zorlanma ve bilinç değişiklikleri tabloya eşlik edebilir.17-Nov-2020

Vertigo olup olmadığımı nasıl anlarım?

Vertigo'nun en belirgin belirtisi baş dönmesidir ve genellikle iç kulaktaki denge sisteminde ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanmaktadır. Her baş dönmesi vertigo anlamına gelmemektedir. Vertigo hastalığının kulak çınlaması, işitme azlığı, bulantı, kusma gibi başka belirtileri de vardır.

Vertigo atakları nasıl olur?

Vertigoya bağlı olarak ortaya çıkan ataklar vertigo ataklarıdır. Vertigo ataklarında yer birdenbire sallanır, her şey dönmeye başlar ve çevrede yön bulmakta güçlük çekilir. Bu tarz vertigo atakları, arada bir meydana geldikleri ve çabuk kayboldukları zaman normal kabul edilmektedir.

Vertigo hastalığının şikayetleri nelerdir?

Vertigo belirtileri aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Baş dönmesi.
  • Hareket hastalığı hissi.
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Kulak çınlaması
  • Kulak çınlaması
  • Kulakta dolgunluk hissi.
  • Baş ağrıları
  • Gözlerin kontrolsüz bir şekilde hareket ettiği nystagmus.

Vertigo hastalığı nasıl tedavi edilir?

Enfeksiyona bağlı vertigo oluşumu için doktorlar tarafından önerilen tedavi yöntemi düzenli istirahat ve ilaç tedavisidir. Kafein, sigara, alkol, stres, tuz tüketimi vb. tetikleyici faktörler hastanın yaşamından uzak tutulmalıdır. Denge egzersizleri vertigo teşhisi konulan hastalar için etkili bir yöntemdir.

Vertigo hastası nasıl yatmalı?

Ancak başın uzun bir süre aşağı pozisyonda tutulmasından kaçınmak gerektiği konusunda doktorlar vertigo hastalarını uyarmaktadır. Çünkü uzun süre başı aşağı eğik pozisyonda tutmak, vertigo ataklarını tetikleyebilir. Bunun içinde gün içerisinde ve uyurken başın düz pozisyonda tutulmaya çalışılması tavsiye edilmektedir.

Vertigo muayenede anlaşılır mı?

VNG testi ile vertigo hastalığının teşhisinde; Baş dönmesinin pozisyonel olup olmadığını ortaya koyar. Muayene sırasında göz hareketleri tam olarak değerlendirilemeyen hastalarda doğru tanı için yardımcıdır.

Vertigo atakları sırasında ne yapmalı?

Bedri Özer, 'Vertigonun hissedilmesi durumunda öncelikle güvenli bir alana çekilip hareketsiz oturulması yeterli olacaktır. Bu süreçte beyin iç kulaktan gelen uyarıları gözden geçirip dengenin tekrar kurulmasına çalışır.