1136 sayılı avukatlık kanunu

1136 sayılı avukatlık kanunu

Nis 9, 2022 Alet by admin

1136 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. … (Değişik ikinci fıkra: 2/5/2001 – 4667/1 md.) Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.

Avukatlar aslı gibidir yapabilir mi?

Öncelikle, Avukatlık Kanununun 56.maddesi gereğince; “Asıllarının verilmesi kanunda açıkça gösterilmeyen hallerde avukatlar, takip ettikleri işlerde, aslı kendilerinde bulunan her türlü kağıt ve belgelerin örneklerini kendileri onaylayarak yargı mercileri ile diğer adalet dairelerine verebilirler.” Bunun dışında Adalet …

Avukatların dokunulmazlığı var midir?

Avukatın görevinden doğan veya görevi sırasında işlediği iddia olunan suç olmasa bile, savunma makamını temsil eden avukatın bürosunun ve büro olarak da kullan- dığı evinin prensip olarak dokunulmazlığı vardır.

Avukat olmak isteyenler kendilerini nasıl geliştirmeli?

Analitik Becerilerinizi Geliştirin

  • Araştırma Becerilerinizi Geliştirin. Hukuk, her zaman gelişen ve değişen bir disiplin olmuştur. …
  • İletişim Becerilerinizi Geliştirin. İletişim her meslek dalında olduğu gibi avukatlık için de olmazsa olmaz bir beceridir. …
  • Etkili Konuşma Becerileri Geliştirin.

35 A uzlaşma nedir?

Madde 35/A- Avukatlar dava açılmadan veya dava açılmış olup da henüz duruşma başlamadan önce kendilerine intikal eden iş ve davalarda, tarafların kendi iradeleriyle istem sonucu elde edebilecekleri konulara inhisar etmek kaydıyla, müvekkilleriyle birlikte karşı tarafı uzlaşmaya davet edebilirler.

Baro kınama cezası nedir?

KINAMA CEZASI: Bu ceza, avukata kusurlu davrandığının bildirilmesidir. Ayrıca son 5 yılda kesinleşmiş uyarma cezası olan avukata bir üst ceza olarak uygulanır. … Yine son 5 yıl içinde kınama cezası almış olan avukat, eylem ve davranışının ağırlığına göre para cezası verilmesi yerine işten çıkarma cezası da verilebilir.

Avukat kaşesi nasıl olmalı?

Avukat kaşesinde olması gerekenler; avukatın adı, soyadı, vergi dairesine kayıtlı olduğu TC numarası ve iletişim bilgileridir. Bazı avukatlar, kaşeleri üzerinde kendi hukuk bürolarının logosunu, varsa web sitesini ve mail adreslerini de koymayı tercih eder.